top of page

Pharmabotanica Kimdir?

Pharmabotanica eczacılık mesleğinin ihtiyacı olan her konuda proje üretmek ve bunu hayata geçirmek üzere Ankara’da kurulmuş bir eczacı kooperatifidir. Atık İlaçların ara depolanması, geri kazanılması ve imha edilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere PHARMABOTANICA ATIK İLAÇ YÖNETİM SİSTEMİ’ni projelendirmiş, hayata geçirmiş ve LİSANSINI alarak eczacının hizmetine sunmuştur. Ankara Kazan İlçesinde hazırlanmış olan 1000 m2 büyüklüğünde ARA DEPOLAMA tesisimizde tüm atık ilaçlar toplanmakta, gerekli işlemlerden geçirildikten sonra imha edecek Lisanslı kuruluşlara gönderilmektedir. Eczacıların kolaylıkla ilaçlarını sisteme girebilecekleri www.atikilaclar.com adresiyle girilebilen bir program hazırlanmış ve eczacıların atık ilaçları için kolaylıkla listeler alabileceği bir platform oluşturulmuştur.


Kooperatifimiz meslektaşlarımızın atık ilaçlarını hiç bir bedel ödemeden gönderebilmesi için PTT KARGO ile bir anlaşma imzalamış ve tüm Türkiye’den atıkların kolaylıkla gönderilmesini sağlamıştır. Ankara, İstanbul, İzmir gibi 3 büyük şehrimizde atıklar PTT KARGO tarafından eczaneden alınabilmektedir. Diğer şehirlerde atık ilaçları en yakın PTT bürosuna götürmek gerekmektedir.


Pharmabotanica mesleğimizle ilgili başka projelerin de hayata geçirilmesi için çaba göstermektedir.


Tüm meslektaşlarımızın miadı geçmiş ilaçlarının imha edilmesi için LİSANSLI bir tesis olan PHARMABOTANİCA ATIK İLAÇ YÖNETİM SİSTEMİ’ni tercih etmeleri en çok ihtiyacımız olan temiz bir çevrenin korunmasına katkı sağlayacaktır.


Destek verin, temiz bir gelecekte sizin de katkınız olsun.




Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page