top of page

Yeşil ve Kırmızı Reçeteli İlaçlar Nasıl İmha Edilir?

Yeşil ve Kırmızı reçeteli ilaçların miadının geçmesi halinde imha prosedürü illere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bu ilaçları teslim alıp imha işlemini kendisi yaptırırken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü listesi oluşturulmuş ilaçları kontrol ettikten sonra tekrar eczacıya teslim edip lisanslı bir imha kuruluşunda imha işleminin yapılıp onaylı belgenin kendilerine teslimini istiyorlar. Anadolu’daki birçok ilde de İstanbul’da uygulanan prosedür uygulanmaktadır.


Bu durumda PHARMABOTANICA ATIK İLAÇ YÖNETİM SİSTEMİ yeşil ve kırmızı reçeteleri ilaçları, bulunduğunuz ilin uyguladığı yönteme göre imha ettirmenize onay verecek sistemde hazırlanmıştır.


Diğer ilaçlarda uyguladığınız gibi yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçları da sisteme karekod okutmak suretiyle kaydedecek ve atık listesi alırken excel tablosu içerisinde kolayca ayırabileceğiniz kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçları, ayrı listeleyerek bu ilaçların imhası için İl/İlçe Sağlık Müdürlüğünün uygun gördüğü yöntemi uygulayabileceksiniz.


Ayrı bir Excel tablosu şeklinde alacağınız Yeşil ve Kırmızı reçeteli ilaçları, İl/İlçe Sağlık Müdürlüğü lisanslı tesise göndermeniz için size teslim ediyorsa diğer ilaçlarınızla birlikte PHARMABOTANIKA ATIK İLAÇ YÖNETİM SİSTEMİNE gönderebileceksiniz. Tarafımızdan onaylanarak gönderilen imha belgesinin bir nüshasını İl/İlçe Sağlık Müdürlüğüne teslim etmeniz yeterli olacaktır.




Comentários


Yazı: Blog2_Post
bottom of page